2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Közel 3 millió óvodás és iskolás kezdi ma a tanévet

2021. szeptember 13. 12:51, utolsó frissítés: 12:51

A közel hárommillió óvodás és iskolás 99,7 százaléka számára jelenléti oktatással kezdődik a tanév - jelentette ki hétfőn Sorin Cîmpeanu.


Az oktatási miniszter Valea Doftanei község műszaki szakközépiskolájának tanévnyitó ünnepségén vett részt. Beszédében felelősségteljes magatartásra szólította fel a szülőket és tanárokat egyaránt annak érdekében, hogy az iskolák minél hosszabb idei maradhassanak nyitva.

Sorin Cîmpeanu elmondta, hogy eddig a tanszemélyzet 61 százaléka és a diákok több mint 15 százaléka kapta meg az oltást. Fontosnak nevezte az oltáskampány folytatását, és meggyőződését fejezte ki, hogy a kampány felgyorsulhat a tanévkezdés után.

'Az elmúlt tíz napban országosan a Pfizer vakcinájával beoltottak egyharmada diák volt. Ez reményt ad arra, hogy a szülők megértették az oltás fontosságát. (....) A vakcina az egyetlen eszköze az egészségügyi válság megszüntetésének. Az összes többi védekezési intézkedés, beleértve a tesztelést, segít ellenőrzés alatt tartani a járványt' - nyilatkozta a miniszter.

Sorin Cîmpeanu megemlítette azt is, hogy kedden kezdődnek az iskolaigazgatói tisztségekre kiírt versenyvizsgák. Arról biztosította hallgatóságát, hogy a verseny kizárólag a szakmai kompetenciák alapján dől el, így második félévtől, január 10-től a legfelkészültebb igazgatók fogják irányítani a romániai iskolákat.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS