2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A szenátus elnöke szerint még ezen a héten meg kell tenni a szükséges lépéseket a bizalmatlánsági indítvány megvitatásához

2021. szeptember 13. 14:52, utolsó frissítés: 14:52

A szenátus elnöke, Anca Dragu szerint meg kell tenni ezen héten a bizalmatlansági indítvány megvitatásához szükséges lépéseket. Az USR PLUS politikusa ugyanakkor úgy véli, hogy nem lesz elegendő szavazat az indítvány elfogadásához.


Hétfői sajtónyilatkozatában Anca Dragu kifejtette: a bizalmatlansági indítvány megvitatása nem mérlegelés kérdése, erre az alkotmány kötelezi a parlamentet. 'Ezért ezen a héten meg kell tenni a lépéseket a plénum összehívására az indítvány megvitatásához és szavazásra bocsátásához. Valószínűleg nem lesz meg az elfogadásához szükséges támogatottság, mert láttuk, hogy a PNL és a PSD együtt szavaz a parlamentben (...), de nekem be kell indítanom a procedúrát és mozgásba kell lendítenem ezt az alkotmányos eszközt' - fejtette ki az USR PLUS politikusa.

Anca Dragu megjegyezte, hogy 'nagyvonalakban' tárgyalt már Ludovic Orban képviselőházi elnökkel az együttes plénum esetleges összehívásáról.

'Ma újra kell tárgyalnunk erről. Ismétlem, hogy ez a kötelességünk. Nem a mi szándékainkon múlik (a parlament összehívása - szerk. megj.), nem gyakorolhatjuk esetlegesen a házelnöki hatáskörünket' - fejtette ki a szenátus elnöke.(agerpres)

Címlapfotó forrása: a szenátus Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS