2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az AUR felszólította a kormányt, hogy magas fertőzöttségi ráta esetén se zárja be az iskolákat

2021. szeptember 14. 11:56, utolsó frissítés: 11:56

Felszólította kedden a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a kormányt, hogy törölje el az online oktatás bevezetéséről szóló előírást a 6 ezrelékesnél nagyobb fertőzöttségi rátájú településeken, és ne kényszerítse az oltás beadatására a tanárok és diákokat.


Közleményében az AUR az előző tanév tapasztalataira hivatkozva azt állította: az iskolák bezárása 'teljességgel' túlzott lépés ahhoz a veszélyhez viszonyítva, amit a nyitva tartásuk jelent. Azzal érveltek, hogy az online oktatás a diákok kognitív képességeinek és tudásszintjüknek a csökkenéséhez vezet, és teljesíthetetlenné teszi a tanügyi törvény által előírt minőségi követelményeket. Emellett a gyerekek lelki egészséget is rombolja azáltal, hogy megfosztja őket az egymással való érintkezéstől és a társas beilleszkedés lehetőségétől.A közlemény idézi a párt társelnökét, George Simiont, aki szerint maga az oktatási miniszter is elismerte, hogy drámaian csökkent tavaly az oktatás minősége és hatékonysága. 'Az iskolák bezárása haszontalannak bizonyult, mert kiderült, hogy nyitva tartásuk nem járult hozzá jelentős mértékben a koronavírus-járvány terjedéséhez' - állapította meg a politikus.

Ugyanakkor az AUR figyelmeztette a kormányt, hogy ne kényszerítse az oltás beadatására a tanárokat és a diákokat. Érvei szerint az oltakozás önkéntes, kötelezővé tétele sérti az önálló döntéshozatal jogát, illetve a szülők jogát arra, hogy gyermekeik érdekeit képviseljék.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS