2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nelu Tătaru: kötelezővé kellene tenni a védőoltást a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók számára

2021. szeptember 15. 09:22, utolsó frissítés: 09:25

Legyen kötelező az oltás bizonyos szakmai kategóriák számára és a veszélyeztetett betegekre nézve - ezt javasolja Nelu Tătaru volt egészségügyi miniszter, jelenlegi miniszterelnöki tanácsos Florin Cîțu kormányfőnek.


A szakember egy keddi rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy a kötelező oltás vagy heti tesztelés bevezetése elsősorban a kulcsfontosságú tevékenységi ágazatokban dolgozókat - orvosok, tanárok, rendőrök, tűzoltók és csendőrök - érintené.

„Legyen kötelező a védőoltás vagy pedig a heti rendszerességű tesztelés, nincs más lehetőség, én ezt tudom javasolni, és ezeket a megoldásokat támogatom a miniszterelnöki tanácsosként. Ebbe a kategóriába tartoznának az idős emberek, a HIV-fertőzöttek, a rákos betegek, a transzplantációkat igénylők, mindenki, aki immunhiányos betegségben szenved. A pénzzel vagy egyéb juttatással az oltásra való ösztönzés nem a megfelelő hozzáállás ehhez a problémához. A közjó fontosabb, mint az egyéni érdekek és meggyőződések! Emberi jogokat sértenek azok is, akik miatt intenzív osztályra kerülnek betegek, mert megfertőződtek a COVID-19-cel az oltásellenzők és járványtagadók miatt"-mondta Nelu Tătaru a Digi FM műsorában.

A tanácsadó ajánlásai között szerepel a zöld igazolvány felmutatásának kötelezővé tétele olyan események, rendezvények esetében, mint a keresztelők, esküvők, fesztiválok vagy sportesemények. Az intézkedést az Országos Vészhelyzeti Bizottságának kell jóváhagynia, és nem diszkriminációt, hanem megelőzést jelent - hangsúlyozta Nelu Tătaru.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS