2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tanévkezdés a BBTE-n: minden kar maga választja ki a képzéseire alkalmazandó forgatókönyvet

2021. szeptember 15. 16:18, utolsó frissítés: 16:20

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Igazgatótanácsa és Szenátusa elhatározta, hogy a 2021–2022-es egyetemi tanév megszervezésének módját az egyes karok határozzák meg maguknak, szem előtt tartva az oktatás sajátosságait.


„Bár bátorítjuk a klasszikus forgatókönyvet, minden kar kiválasztja a saját képzéseire alkalmazandó forgatókönyvet, a profiltól és az erőforrásoktól függően, a szakminisztérium által javasolt háromból (klasszikus – hibrid – online), amelyben biztosítani tudja a oktatási folyamat emelt színvonalát, valamint a BBTE közössége és a város egészségének védelmét. Egy világjárvány idején nem lehetséges bármi áron a klasszikus oktatási formát követni! A klasszikus formájú hozzáférés az oktatáshoz csakis az egészség és az élet feltétlen védelme jegyében elfogadható” – nyilatkozta dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE rektora, majd hozzáfűzte: a 2021. szeptember 15–17. közötti időszakban minden kar részletesen ismerteti honlapján a kiválasztott forgatókönyvet, a BBTE vezetőségének jóváhagyását követően.

A hallgatói képviselők javaslatára a bentlakásokban szállást csakis a beoltott diákok és/vagy azok kaphatnak, akik 15-180 napja átestek a betegségen.

A diákok nyári elszállásolásának tapasztalatai azt mutatták, hogy az időszakos tesztelés nem bizonyult eredményesnek, és a diákok nem éltek vele, mivel irreális és bürokratikus, közölték. Azokat a hallgatókat, akik jogosultak az elszállásolásra, de egészségügyi okokból nem kaphatnak oltást, különleges körülmények között lehet elhelyezni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS