2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hamarosan mi is csak beoltva mehetünk éttermekbe és mozikba?

2021. szeptember 15. 18:02, utolsó frissítés: 18:02

Románia át készül venni más EU-s országok gyakorlatát, és be fogja vezetni az úgynevezett "zöld igazolványokat", ezek nélkül pedig nem lehet majd eseményekre vagy vendéglátóipari helyiségekbe menni, ha az adott településen három ezrelék fölött van a fertőzöttségi ráta. Florin Cîțu miniszterelnök azt mondja, az erről szóló döntés már jövő héten megszülethet.


"Nem akarjuk többé befagyasztani a gazdasági tevékenységeket 3 ezrelék fölött, de ahhoz, hogy a gazdasági aktivitás meglegyen, ellenőrzésre van szükségünk. Az egyik javaslat, hogy a helyiségek maradjanak nyitva, és csak zöld igazolvánnyal lehessen ezeket látogatni. Ez még csak javaslat, meglátjuk, jóváhagyja-e a vészhelyzeti bizottság. Az alapgondolata, hogy ne zárjunk be helyiségeket három ezrelék fölött".

Hozzátette, hogy a héten még tárgyalni fognak a lehetőségről, és hogy megtalálják a "legjobb módozatot". "Megmondom mi az én preferenciám: nem akarom, hogy ismét leálljon a gazdaság!"

A zöld igazolványt oltással, negatív teszttel vagy a betegségen való áteséssel lehetne megkapni, erről a miniszterelnök egy korábbi, prefektusokkal való videókonferencián beszélt, amely a három ezrelék fölötti fertőzöttségi rátával rendelkező településeken való esküvőtartásról szólt. (via hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS