2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy nap alatt meggondolta magát az USR-s jászvásári tanácsos, aki lemondott, mert a cége túl sok közpénzt kapott

2021. szeptember 15. 19:56, utolsó frissítés: 19:56

Iulian Hușanu a jászvásári helyi tanács USR-s képviselője, aki kedden bejelentette, hogy kilép pártból, miután a helyi sajtó arról cikkezett, hogy a vállalata több állami hivataltól és önkormányzattól is megrendelést kapott, olyantól is, amelyeket a párttársai vezetnek.


A képviselő tagadta, hogy bármilyen szabálytalan dolgot követett volna el, ennek ellenére a közösségi médiában bejelentette, hogy kilép a pártból, tudva, hogy ezzel elveszíti a képviselői mandátumát is.

A lemondást az USR PLUS helyi szervezete próbálta a maga javára fordítani, Filip Havârneanu, a jászvásári pártelnök például egy közleményben azt írta, a "a helyi választottakat a transzparencia és a korrektség jellemzi, így a kollégánk lemondása tiszteletre méltó és becsületes döntés". Annak rendje és müdja szerint meg is köszönte Hușanu "közösség érdekében kifejtett munkáját" és sok sikert kívánt neki a továbbiakban.

Igen ám, csakhogy eljött a szerda, és a képviselő meggondolta magát, és bejelentette, hogy mégsem mond le. Állítólag azért, mert rengeteg támogatói üzenetet kapott.

A helyi sajtó azonban úgy spekulálnak, hogy a helyi PNL-sek győzhették meg, hiszen nincs meg a többségük a tanácsban, és kell nekik valaki az USR-ből, aki velük szavaz. (híszerk.)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS