2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megéneklünk Románia: használhatatlan óvodát avatott fel ünnepélyesen a tanügyminiszter

2021. szeptember 16. 09:05, utolsó frissítés: 09:05

Az óvoda, amelyet Daniel Băluță, a fővárosi 4. kerület polgármestere a tanév kezdete alkalmából felavatott, Sorin Cîmpeanu oktatási miniszterrel együtt, nem működőképes, várja a megnyitáshoz szükséges jóváhagyásokat - számolt be a Buletin de București portál nyomán a Hotnews.


Diana Niculescu, az intézmény igazgatója az újságírók kérdéseire magyarázkodásokba kezdett, és megpróbálta elkenni a történetet: a munkálatok átadása megvolt, és annak ellenére, hogy per pillanat a gyerekek még nem használhatják az óvodát, néhány hét (?) múlva azonban elkezdheti működését.

"A munkálatok befejeződtek, a jóváhagyásokra viszont várni kell még pár hetet, tehát rövid időn belül visszatérhetnek ide az óvodáscsoportok, és mi örülünk ennek, mert már három éve más épületbe voltunk kénytelenek költöztetni őket" - jelentette ki az intézményvezető.

A polgármester azonban úgy tett, mintha mit sem tudna a valós helyzetről, ezért a Facebookon közzétett bejegyzésében arról ír, hogy egy európai standardoknak megfelelő oktatási intézményt adott át, amely készen áll a gyerekek fogadására.A "boldog szülők" nem voltak restek, kemény kritikával illették a polgármestert. A kommentáradat nagy részét törölte a politikus, de újabb és újabb hozzászólások jelennek meg az elégedetlen negyedik kerületi lakosok részéről. (Hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS