2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem fizetik saját zsebből a tesztelést, inkább perelik a kormányt a tanügyi szakszervezetek

2021. szeptember 16. 16:22, utolsó frissítés: 16:25

Negyedik hullám ide vagy oda, a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség már jelezte, hogy bepereli a kormányt, ha arra kötelezik az oltatlan pedagógusokat, hogy saját költségükön rendszeresen teszteltessék magukat.


A két szervet közös csütörtöki közleménye a miniszterelnök figyelmébe ajánlja a munkatörvénykönyv 175. cikkelyének negyedik bekezdését, amely szerint a munkahelyi egészséget és biztonságot szavatoló intézkedések nem járhatnak az alkalmazottak anyagi megterhelésével. A szakszervezetek szerint a jogszabály alapján az államnak meg kell térítenie a pedagógusoknak a tesztelés költségeit.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a kormány korábban a lakosság hetven százalékának immunizálását tűzte ki célul, ám ettől az ország még messze áll.

'A kormány kudarcának árát nem a tanügyi alkalmazottakkal kell megfizettetni. Tekintettel a fentiekre, illetve arra, hogy a tanügyi alkalmazottak több mint hatvan százaléka már be van oltva, törvénytelen és erkölcstelen bármilyen jogszabály, amelyik bevezeti a saját költségen történő tesztelést' - zárul a közlemény.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS