2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szatmárnémeti vörös zónába került: hamarosan bezárhatják a mozikat és a vendéglők beltereit

2021. szeptember 16. 17:19, utolsó frissítés: 22:01

A PresaSM információi szerint Szatmárnémetiben az incidencia csütörtökön túllépte a 3-as küszöböt (3,11), ami azt jelenti, hogy a város hamarosan átlép a vörös forgatókönyvbe.


Erről valószínűleg pénteken dönt majd a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság, ahol a jelenleg érvényes szabályok szerint új korlátozások bevezetése mellett dönthetnek, például betiltják a koncerteket, bezárják a mozikat, de ugyanúgy a kávézók és éttermek beltereinél is meg kell szüntetni a tevékenységeket.

A szigorítások elkerülhetetlenek, és minden bizonnyal péntekről szombatra virradó éjszaka lépnek érvénybe - írja a helyi portál a saját információira hivatkozva.

Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy mivel a hatóságok hamarosan bevezetik a zöld igazolványt, ezek a terek újra nyithatnak az oltottak számára.

Frissítve: a hírt maga Kereskényi Gábor polgármester is megerősítette Facebook-oldalán, azonban az elöljáró szerint a hatóságok kettős mércét alkalmaznak, hiszen Kolozsváron várhatóan nem lesznek szigorítások a magas fertőzöttségi arány ellenére sem.

"Nem engedünk a kettős mércének, hiszen a szatmáriak nem másodrendű állampolgárai ennek az országnak, ezért nem fogadjuk el, hogy másként bánjanak velünk, mint a kolozsváriakkal.

Működő gazdaságot szeretnénk, nyitott teraszokkal és éttermekkel. Nem szeretnénk tovább úgy akadályozni az állampolgárokat és a vállalkozásokat, ahogy azt az állam tette az elmúlt másfél évben. Helyi intézkedésekre van szükség, releváns és alapos elemzés után" - áll a közleményében.(PresaSM, hírszerk.)

Nyitókép: Gozner Gertrúd

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS