2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szatmár az első megye, ami már gyakorlatilag piros besorolású és zöldigazolványt kérhetnek

2021. szeptember 18. 15:53, utolsó frissítés: 16:38

A szombati adatok fényében Szatmár megye áll az első helyen a 14 napra számított fertőzöttségi ráta szintjét illetően, itt már 3,11 az incidencia. Azaz hétfőtől itt már életbe léphetnek az intézkedések és korlátozások.
A sárga zónában van még Ilfov megye 2,55, Beszterce-Naszód megye 2,34, Bukarest 2,33, Temes megye 2,30, Máramaros megye 2,11 és Kolozs megye 2,03 ezrelékkel.

Az elmúlt 24 órában Bukarestből - 617, illetve Kolozs - 243, Temes - 199 és Iaşi - 188 megyéből jelentették a legtöbb új koronavírusos esetet - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Szatmár megyében 133 új esetet jelentettek.

A legkevesebb új fertőzést Kovászna- 24, Tulcea - 25 és Hargita - 27 megyében jegyezték.

A pénteki kormányhatározat értelmében, amely új intézkedéseket és korlátozásokat hagyott jóvá, azokon a településeken, ahol a fertőzési arány meghaladja a 3 ezrelékes küszöbértéket, az éttermekben, az esküvőkön, kávézókban, fitnessztermekben, mozikban és színházakban, valamint sport- és kulturális rendezvényeken kell bemutatni a zöldigazolványokat.

Szatmár megye lesz tehát az első, ahol ez élesben is megnézhetjük milyen ez a gyakorlatban.

A határozat legfontosabb előírásait egyébként itt foglaltuk össze, a teljes szöveg itt olvasható román nyelven. A határozat akkor lép hatályba, amint közlik a Hivatalos Közlönyben, várhatóan hétfőn, szeptember 20-án.

Arról, hogy mit jelent a zöld igazolvány, hogyan lehet igényelni itt közöltünk összefoglalót, amikor bevezették Uniós szinten. (hírszerk./(agerpres))

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS