2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„A románok jólétéért” küzdő, új pártot támogat Dragnea

2021. szeptember 20. 10:23, utolsó frissítés: 10:23

Egy újonnan alapított politikai pártot, a Szövetség a Hazáért (Alianţa pentru Patrie) elnevezésű alakulatot fogja támogatni a továbbiakban Liviu Dragnea. A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke egy vasárnap esti televíziós műsorban beszélt erről.


Mint mondta, az alakulat egykori párttársa, Codrin Ştefănescu kezdeményezésére jött létre, jómaga pedig vállalta, hogy a politika, közigazgatás, gazdaság terén szerzett tapasztalatával támogatni fogja a munkáját. Állítása szerint "négy hétköznapi, de bátor ember" a párt alapító tagjai, Ştefănescu kimaradt az eljárásból, hogy ne akadályozzák meg az alakulat létrejöttét.

Dragnea rámutatott, az új párt "nem nacionalista, nem idegengyűlölő, nem radikális, nem Európa-ellenes", és "nem volt hiábavaló az alapítása".
"A párt fő célkitűzése a románok jóléte, és gazdasági hazafiság vezérli" - fogalmazott a politikus a Realitatea Plus műsorában.

Hozzátette, ügyvédje segítségével tisztázni fogja, hogy jogában áll-e vagy sem párttisztséget betölteni, de eltökélt szándéka "nagyon sokat tenni" a pártért.

A PSD kapcsán Liviu Dragnea azt mondta, az alakulatot "a jelenlegi vezetőség teljesen átadta Johannis elnöknek", és a párt a vezetőség döntései révén hozzájárult a jelenlegi "gazdasági katasztrófához", az emberek életszínvonalának romlásához. "A PSD bűnrészes abban, hogy erőforrásainkat egyre inkább kicsatornázzák az országból" - nyomatékosította.

Meglátása szerint a párt vezetősége "szinte teljesen elszakadt" a tagságtól, erre - állítja - a börtönbüntetése alatt "egyszerű párttagok", polgármesterek, alpolgármesterek, tanácsosok százaitól kapott levelekből következtetett. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS