2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Temes megyében már nincs hely az intenzív terápián, a kórházba kerülő betegek 98%-a beoltatlan

2021. szeptember 20. 12:15, utolsó frissítés: 12:15

Beteltek az eddig kialakított helyek a koronavírusos betegek számára a temesvári "Victor Babeş" Fertőzőkórházban, ezért 23 újabb ággyal kellett kiegészíteni a keretet - jelentette be a kórház vezetősége. Az új ágyak a koronavírusos betegek számára az egység fertőzőosztályán találhatók. Összesen 99 ágy áll rendelkezésre, ebből hétfőn 81 volt foglalt - írja az Adevarul.


Az elmúlt napokban gyakorlatilag robbanásszerűen nőtt a betegek száma, és egyre több a súlyos eset, akik extra oxigént igényelnek - számolt be a helyzetről a kórház igazgatója. "Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elhanyagoljuk az akut patológiájú betegeket vagy a daganatos betegeket sem" - szögezte le Cristian Oancea. A "Victor Babeş" menedzsere szerint a jövőre tekintettel - az esetek alakulásától függően - fontolóra veszik a terápia előtti részleg létrehozását a súlyos és nagyon súlyos COVID 19-betegek számára.

Az orvos megismételte: a negyedik hullám a beoltatlanok hulláma, ezt tapasztalják ők is a helyszínen: a mérsékelt vagy súlyos betegséggel kórházba kerülők közel 98 százaléka nem kapott védőoltást. Az a néhány kórházba került beteg, akik korábban megkapta az oltás mindkét dózisát, közepesen súlyos eset, és náluk általában egy társbetegség okozza, hogy alacsonyabb immunitással rendelkeznek. Ugyanakkor sok fiatal COVID-betegünk van, akik "természetesen oltatlanok" - mondta Cristian Oancea.

Virgil Musta orvos, a kórház fertőzőosztályának vezetője is megerősítette a Digi24-nek, hogy a kórházba szállítottak 98%-a nincs beoltva a COVID-19 ellen.

"Az intenzív osztályok nagyrészt maximális kapacitással dolgoznak, és valószínűleg még mindig a hullám emelkedő lejtőjén vagyunk, ami azt jelenti, hogy a betegek száma tovább fog növekedni" - mondta Musta, aki szerint Temes megyében már nincs hely a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív terápiás osztályokon. (adevarul, ziare.com)

Illusztráció: MTI/Komka Péter

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS