2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tanügyminiszter: a pénteki fertőzöttségi ráta szabja meg,hogy következő héten hogyan zajlik az oktatás

2021. szeptember 20. 13:51, utolsó frissítés: 13:51

Minden esetben a pénteki napon jegyzett fertőzöttségi ráta alapján kell meghozni a döntést arról, hogy az adott településen milyen rendszer szerint zajlik az oktatás a következő héten - szögezte le hétfőn az oktatási miniszter.


Sorin Cîmpeanu annak kapcsán beszélt erről a Digi 24 televízió egyik műsorában, hogy az Ilfov megyei Afumaţi településen bejelentették, hogy hétfőtől áttérnek az online oktatásra, mivel azonban időközben csökkent a fertőzöttségi ráta, a hatóságok utólag felülvizsgálták a döntést és közölték, hogy keddtől visszaállhat a jelenléti oktatás.

A tanügyminiszter hangsúlyozta, az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletében világosan leszögezik, hogy a pénteki fertőzöttségi ráta alapján kell megszabni a következő héten követendő tanítási forgatókönyvet. "A péntek pénteket jelent, nem vasárnapot, nem hétfőt, nem keddet" - fogalmazott.

A tárcavezető hozzátette, az Egészségügyi Igazgatóság (DSP) honlapján közzétett adatok értelmében pénteken összesen 13 - Szatmár, Kolozs, Szeben, Krassó-Szörény, Neamţ, Arad, Dolj és Szilágy megyei - településen haladta meg a 6 ezreléket a fertőzöttségi ráta.

"Csak ezeken a településeken van jogi alap arra, hogy az iskolák áttérjenek az online tanrendre, minden más település esetében a hatóságok elhibázott közbelépéséről van szó, amely az oktatási és az egészségügyi miniszter által kiadott rendelet megsértésének minősül. Nem lehet így játszadozni a gyerekekkel" - nyomatékosította.

Cîmpeanu azt mondta, felszólította az Ilfov megyei tanfelügyelőséget és a többi illetékes hatóságot, hogy "haladéktalanul orvosolják a helyzetet", ugyanakkor kérte minden tanfelügyelőtől, hogy "figyelmesen olvassák el" a közös miniszteri rendeletet és alkalmazzák azt, mert minden lehetséges helyzetet szabályoz. (agerpres)

Illusztráció: Free-Photos képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS