2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Parlamenti sztrájkba lép az AUR

2021. szeptember 20. 14:18, utolsó frissítés: 14:18

Meghatározatlan ideig parlamenti sztrájkba lépnek a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) törvényhozói a bizalmatlansági indítvány napirendre tűzésének akadályoztatása miatt - jelentette be hétfőn Sorin Lavric, a párt szenátora.


A politikus közlése szerint a párt döntéséről már tájékoztatta a szenátus házbizottságát. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy a tiltakozásuk nem éri el a célját, de szerinte ez az egyetlen módjuk felhívni a figyelmet "a visszaélésre".

Sorin Lavric elmondta, az AUR szenátorai jelen lesznek a plénumban, az ülésterem erkélyén, de nem szavaznak, később pedig átmennek a képviselőházba tiltakozni. A párt törvényhozói az esti órákban részt vesznek az uniós Covid-igazolvány bevezetése ellen tervezett tüntetésen a kormánypalota előtti téren - tette hozzá.

A politikus elmondta, a parlamenti sztrájkot csak akkor szüntetik be, ha a bizalmatlansági indítványt a két ház együttes plénuma megvitatja, majd szavaz róla. "Ez nem fog megtörténni a Nemzeti Liberális Párt kongresszusáig, nincsenek illúzióink" - jelentette ki az AUR szenátora. (agerpres)

Kiemelt kép: AUR/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS