2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kormányfő menesztette az Országos Környezetvédelmi Őrség főfelügyelőjét. Berceanu: leváltásom kizárólag politikai indíttatású

2021. szeptember 20. 18:57, utolsó frissítés: 18:57

Menesztette a kormányfő az Országos Környezetvédelmi Őrség főfelügyelőjét, Octavian-Alexandru Berceanut. Florin Cîţu döntése megjelent hétfőn a Hivatalos Közlönyben.


Az államtitkári rangú tisztséget a főfelügyelő-helyettes, Alexandru Lucian Vasile vette át ügyvivőként, az új főfelügyelő kinevezéséig.

Octavian-Alexandru Berceanu a döntésről azt nyilatkozta, hogy menesztése kizárólag politikai indíttatású volt, része a miniszterelnök által elrendelt leváltások sorozatának. Szerinte az Országos Környezetvédelmi Őrség az ő irányítása alatt az utóbbi 20 év legjobb eredményeit érte el.

'Mondok egy példát: tavaly, 2020-ban a környezetvédelmi őrség 142 akciót kezdeményezett az országba behozott hulladékok ellen. Idén hat-hét hónap alatt 1842 ilyen akciót hajtottunk végre' - mondta a menesztett főfelügyelő a Digi24-nek nyilatkozva.

Kijelentette: vezetése alatt egyetlen felügyelő döntését sem befolyásolták politikai alapon. 'Azért is voltak olyan kimagaslóan jó eredményeink' - jelentette ki.

Arról is beszámolt, hogy menesztéséről előzetesen nem tájékoztatták. A miniszterelnökkel nem találkozott, de megtörténhet, hogy 'közvetett módon' zavarhatták Floin Cîţut a megnyilvánulásai, véleményét ugyanis gyakran a közvélemény tudomására hozta - fűzte hozzá Octavian Berceanu.(agerpres)

Fotó: Octavian Berceanu. Forrás: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS