2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîţu: ismét jár gyermekfelügyeleti szabadság a szülőknek, ha bezárnak az iskolák

2021. szeptember 21. 15:42, utolsó frissítés: 15:52

A szülők ismét élhetnek a gyermekfelügyeleti szabadság lehetőségével, ha a koronavírus-járvány terjedése miatt bezárnak az iskolák - jelentette ki kedden a kormányfő.


Florin Cîţu rámutatott, a hatóságok továbbra is mindent megtesznek azért, hogy a 2021-2022-es tanévben jelenléti oktatás legyen az iskolákban, ha azonban a járvány terjedése osztályok vagy egész tanintézetek bezárását indokolja, a szülők szabadságot vehetnek ki gyermekeik felügyeletére. Erre az időszakra - akárcsak tavaly - megkapják bérük 75 százalékát, az összeg azonban nem haladhatja meg a bruttó átlagbér 75 százalékát - magyarázta a kormányfő. "Az intézkedések jogi háttere megvan, tavaly már alkalmaztuk ezeket, és idén is élhetünk velük" - fogalmazott.

A miniszterelnök szerint van költségvetési fedezet ezekre a támogatásokra.

Az Edupedu portál felhívja a figyelmet, hogy a 12 évesnél fiatalabb gyerek jelenléti oktatásának járvány miatti felfüggesztése esetén a szülők fizetésének 75%-át támogató rendelet csak 2021. június 30-ig volt érvényben.

Ugyanakkor rámutatnak arra is, hogy már első héten mintegy 7 ezer diák kezdte online az iskolát, és jelen pillanatban mintegy 17 ezren vannak azok a gyerekek, akik nem tudnak jelenléti oktatásban résztvenni. (agerpres, hírszerk)

Illusztráció: Alexandra_Koch képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS