2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

3.3 ezrelékes fertőzöttségi arány Bukarestben: a főváros is bevörösödött szerdára

2021. szeptember 22. 10:53, utolsó frissítés: 10:54

A főváros prefektusa, Antonela Ghiță közlése szerint Bukarestben szerdára a Covid-19 fertőzések aránya elérte a 3,3 ezreléket, így a fővárosban is ennek megfelelően vörös forgatókönyv lép életbe.


Mint azt megírtuk, a kormány pénteken hagyta jóvá azt a rendeletet, melynek értelmében bizonyos közösségi helyszínekre - éttermekbe, esküvőkre, kávézókba, fitnesztermekbe, mozikba és színházakba, valamint sport- és kulturális rendezvényekre - csak a COVID digitális zöld igazolvány bemutatásával lehet belépni, ha az adott településen az új koronavírusos esetek aránya az azelőtti 14 napban 3-6 ezrelék. A résztvevőknek/klienseknek bizonyítaniuk kell, hogy be vannak oltva COVID ellen (az uniós zöld igazolvány felmutatásával), vagy föl kell mutatniuk egy 72 óránál nem régebbi RT-PCR tesztet vagy egy 48 óránál nem régebbi hitelesített negatív gyorstesztet; vagy bizonyítaniuk kell, hogy átestek a betegségen (legalább 15 és legfeljebb 180 napja).

Tegnapi adatok szerint már több mint 30 romániai városban meghaladta a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány. Bukarest azon a listán még nem szerepelt, a főváros szerdára haladta meg a 3 ezreléket.

(digi24/hírszerk)


Illusztráció: Arvid Olson képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS