2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

AUR: törvénytelen a digitális COVID-igazolvány bevezetése

2021. szeptember 22. 18:29, utolsó frissítés: 2021. szeptember 23. 05:18

Törvénytelennek tartja a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a digitális COVID-igazolvány bevezetéséről szóló kormányhatározatot. A párt szerint a jogszabály megtámadható a bíróságon.


Az AUR társelnöke, Claudiu Târziu szerdán felhívta a figyelmet arra, hogy bizonyos jogok és szabadságjogok korlátozása csak a parlament által elfogadott törvény útján lehetséges. 'A kormányhatározat egyetlen jogi értelmezés szerint sem egyenértékű a törvénnyel' - idézte a közlemény a szenátort.

A politikus leszögezte, hogy a kormány alkotmányellenes határozatot fogadott el, és felkérte a polgárokat, hogy támadják meg a bíróságon a jogszabályt.

Az AUR másik társelnöke, George Simion ugyanakkor úgy véli, hogy az 'úgynevezett' digitális COVID-igazolvány bevezetése egészségügyi alapú szegregációt eredményez, amit a párt elfogadhatatlannak tart. Szerinte nem szabad az igazolvány birtoklásához kötni a mozgásszabadság jogának gyakorlását, a dokumentum kibocsátásának pedig nem szabad diszkriminációhoz vezetnie. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS