2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítették a járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét! Ausztria és Horvátország is piros besorolást kapott

2021. szeptember 23. 20:08, utolsó frissítés: 20:09

Aktualizálta az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő országok és régiók listáját.


A 74-es számú határozat értelmében Horvátország, Lettország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Új-Kaledónia, Gibraltár, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, valamint Curacao piros besorolást kapott.

A koronavírusos megbetegedések lakosságarányos számának csökkenése miatt a piros zónából sárgába került át Görögország, Ciprus, Norvégia, Liechtenstein, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Jamaica, a Fidzsi-szigetek, Srí Lanka, Jersey és Anguilla;

Ugyanakkor zöldből sárga zónába került Románia, Szlovákia, Luxemburg, Grönland, Kanada, Szingapúr, valamint Sao Tomé és Príncipe.

Portugália, Izland, Japán, Monaco, Libanon, Irak, Eswatini, Kelet-Timor és a Brit Virgin-szigetek a zöld zónás országok jegyzékén szerepelnek.

Ugyanakkor arról is határoztak, hogy a 12 évesnél kisebb gyerekek mentesülnek a karanténkötelezettség alól, és negatív PCR-tesztet sem kell felmutatniuk az országba való beutazáskor.

Az erről szóló határozatot csütörtökön fogadta el az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU). Eddig csak a 6 éven aluli gyerekek mentesültek a karantén- és a tesztelési kötelezettség alól. (agerpres)

A képet készítette Nubia Navarro (nubikini) honnan Pixnio

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS