2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egyre kevesebb a hely az intenzív terápián, országosan már csak 23

2021. szeptember 24. 15:38, utolsó frissítés: 15:38

Bukarest-szerte nincs hely már a kórházakban a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív terápiás osztályokon, és a halottasházak is helyhiánnyal küzdenek - írja a Ziarul Financiar. Próbálunk megoldásokat találni és fagyasztó konténereket bérelni, hogy menedzselni tudjuk a helyzetet - nyilatkozta a fővárosi Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet igazgatója, Beatrice Mahler a ZF.ro szerint.


Országos viszonylatban 1239 olyan intenzív terápiás ágy van jelenleg, amelyeket koronavírusos betegek számára tartanak fenn, és ezek közül 1116 foglalt - tájékoztatott pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A koronavírus-fertőzöttek kezelésére elkülönített szabad intenzív terápiás ágyak száma 23, leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződött páciensek kezelésére tartanak fenn a különböző kórházakban.

A minisztérium közlése szerint dolgoznak az intenzív terápiás ágyak és az intenzív osztályra kerülő betegeket ellátó szakszemélyzet számának növelésén. Elsősorban az olyan személyeknek szánt ágyak számát igyekeznek növelni, akik alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződnek, mivel esetükben a társbetegség magas kockázati tényezőt jelent, állapotuk könnyebben válságosra fordulhat.

A koronavírusos betegek kezelésére elkülönített intenzív terápiás ágyak száma megyénként, leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal megfertőződött pácienseknek tartanak fenn (a hivatalos közlés szerint):

Bihar - 1;
Bukarest - 2;
Kolozs - 3;
Konstanca - 1;
Kovászna - 1;
Dolj - 4;
Hargita - 2;
Maros - 2;
Szeben - 5;
Temes - 2.

(agerpres, hírszerk)


Illusztráció: fernando zhiminaicela képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS