2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orban lemond a képviselőházi elnöki funkciójáról, és hadat üzen Johannisnak

2021. szeptember 25. 18:59, utolsó frissítés: 19:08

Ludovic Orban miután elvesztette a párton belüli választásokat Florin Cîţu előtt, kijelentette, hogy lemond a képviselőház elnöki posztjáról, lemondási nyilatkozata pedig hétfőn kerül a megválasztott elnök, Florin Cîţu asztalára. "Nincs többé partnerség Ludovic Orban és Klaus Johannis között" - hangsúlyozta Orban ugyanakkor.


Vége van a látszólagos együttműködési nyilatkozatoknak, akár egy pártszakadás is következhet a választások eredményéből. A hosszú csatát elvesztette Orban, a liberálisok előző elnöke, aki nem maradt tétlenül, hanem első nyilatkozatában azonnal az államfőt támadta ki, aki nem maradt semleges a liberális pártelnöki szavazás alkalmával, hanem az aktuális kormányfő, Florin Citu szekerét tolta. „Először is köszönetet mondok annak a majdnem 1900 kollégának, akik bizalmat szavaztak nekem a kongresszus zavaros körülményei között. Gratulálok Florin Cîţunak a PNL elnökévé választásához. 31 éven keresztül védtem a liberális értékeket, és folyamatosan azon dolgoztam, hogy a gyakorlatban megvalósítsam a liberális politika ideálját. Következetes maradok, fenntartom a demokrácia, az egyéni jogok és értékek védelmében vallott meggyőződéseimet, és folytatom a munkát kollégáimmal.

Lemondásom a képviselőház elnöki tisztségéről hétfőn, Florin Cîţu megválasztott elnök asztalán lesz, és szeretnék még egy dolgot elmondani. Jelenleg nincs már partnerség Ludovic Orban és Klaus Johannis között " - mondta Ludovic Orban a PNL kongresszusán, Florin Cîţu pártelnökké választása után. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS