2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîţu: jövő héten a parlament elé állok az új miniszterekkel, várom vissza az USR PLUS-t a koalícióba

2021. szeptember 25. 20:09, utolsó frissítés: 20:17

Florin Cîţu miniszterelnök bejelentette, hogy jövő héten bizalmi szavazást kér a parlamentben a jelenlegi ügyvivő miniszterek helyét átvevő új tárcavezetők számára.


A kormányfő azt mondta, egyeztetett a jogi szakértőkkel, akik szerint a parlamentnek nem a teljes kormánynak, csak az új minisztereknek kell bizalmat szavaznia.

Arra a kérdésre, hogy várhatók-e további minisztercserék, Florin Cîţu kijelentette: erről a PNL ügyvezető elnöksége dönt.

Megkérdezték tőle az újságírók, mi lesz a sorsa az őt korábban bíráló liberálisoknak, illetve Ludovic Orban volt pártelnöknek. "Mától egységes párt vagyunk. Nincs boszorkányüldözés a PNL-ben, mindannyian PNL-tagok, köszönetet mondok azoknak is, akik ma kifütyültek, és azoknak is, akik rám szavaztak" - válaszolt az új pártelnök.

Florin Cîțu az Antena 3-nak elismételte, hogy várja az USR PLUS-t, hogy újraalakítsák a kormánykoalíciót.

Azt is elmondta, hogy a PNL elnökeként az a célja, hogy 2024-ben a liberálisok elnyerjék a jelenleg az USR PLUS polgármesterei által vezetett nagyvárosok - Temesvár, Bákó, Gyulafehérvár, Brassó - vezetését, és a bukaresti polgármesteri tisztségeket. "A PNL nem fogadja el, hogy más párt megmondja, kit nevezzen ki miniszterelnöknek. Az USR PLUS adja fel a partnerséget a PSD-vel és az oltásellenes AUR-ral, és térjen vissza a koalícióba" - nyilatkozta a tévéadónak Florin Cîțu.

A G4media megjegyzi, hogy sem a Digi24, sem az Antena 3 moderátora nem tett fel kérdéseket Florin Cîțunak azokkal a vádakkal kapcsolatban, miszerint a PNL-kongresszuson a küldöttek ellenőrzésével manipulálták a szavazást. Mint azt megírtuk, Ludovic Orban, a kormányfő ellenfele nehezményezte, hogy a PNL kongresszusán 14 liberális szervezet küldöttei felszólítást kaptak, hogy mutassák meg, kire szavaztak; sajtóbeszámolók szerint a küldöttek sok esetben kettesével mentek be a fülkébe, és telefonnal fotózták egymást szavazás közben.

(agerpres, g4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS