2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orban: Cîțu csak egy gyalog a sakktáblán, aki nem marad miniszterelnök - hacsak nem a PSD kegyelméből

2021. szeptember 27. 16:12, utolsó frissítés: 16:12

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt volt elnöke hétfőn azt nyilatkozta: szégyellné, ha úgy kerülne a PNL elnöki tisztségébe, ahogyan Florin Cîţu került. Szerinte Cîţu nem őrzi meg a miniszterelnöki székét, vagy ha igen, akkor csak a Szociáldemokrata Párt (PSD) 'kegyelméből' maradhat kormányfő.


'Florin Cîţu egyvalamit nem ért: (...) én szégyellném magam a helyében, ha úgy kerülnék a PNL élére, ahogy ő került. Florin Cîţu nem érti, hogy többé nem lesz miniszterelnök, vagy ha az marad, az csak a PSD kegyelméből fog megtörténni. Márpedig ha a PSD kegyelméből maradsz miniszterelnök, az azt jelenti, hogy csúfot űzöl a PNL-szimpatizánsokból' - fogalmazott Orban.

A volt pártelnök szerint 'egyre kevesebben hisznek Florin Cîţuban', aki sokak számára már nemkívánatos személynek számít, és PNL-elnökké választása egy 'párton belüli puccs' eredménye.

Arra a kérdésre, hogy megítélése szerint Cîţu mennyi ideig marad újonnan megszerzett tisztségében, Orban úgy felelt: 'Nagyon keveset. Nem vagyok sem jövőkutató, sem látnok, hogy megmondjam, mennyi ideig.'

Ludovic Orban azt mondta, Cîţu korábbi támogatói közül is egyesek már a leváltásán dolgoznak. 'Cîţu a sakktáblán csak egy gyalog volt, semmiképpen nem a királynő' - fogalmazott.

Fotó: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS