2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy fejre esett Supermannel üzenik a szocdemek, hogy vége van Cîțu miniszterelnökségének

2021. október 05. 11:05, utolsó frissítés: 11:06

A szociáldemokraták egy fejre esett Supermant ábrázoló próbababát installáltak a parlament folyósójára a bizalmatlansági indítvány napján, ezzel is jelezve, hogy mire számíthat Florin Cîțu kormányfő.


"A PSD előkészítette a díszleteket a Parlamentben, Superman a fején landol a plénum előtt. Csúnya kilépés a politikából, Florin Cîțu! ”-írta a Facebookon Iulian Bulai, az USR egyik vezető politikusa.A Superman-es történet egy olyan videóra vezethető vissza, amely a liberális párt elnöki tisztségéért folytatott kampány során jelent meg, és amely a kormányfőt a képregények egyik legnépszerűbb szuperhős-figurájaként ábrázolta. A videó természetesen nem a hivatalos kampány részeként született, a miniszterelnök mégis kiposztolta Instagram-oldalára (a Story-ba, ahonnan 24 óra leforgása utána eltűnik). Ludovic Orban azonnal lecsapott, és azt mondta, hogy valójában a "szuperego"-ját mutatta meg ezzel a poszttal Florin Cîțu. A miniszterelnök a posztolást követő napon menesztette az összes USR-párti prefektust és alprefektust.

A parlament kedden szavaz a Szociáldemokrata Párt (PSD) bizalmatlansági indítványáról, a kormány megbuktatásához pedig 234 szavazatra van szükség. A PSD-nek 157, az AUR-nak 43, az USR PLUS-nak 80 képviselője és szenátora van, ez összesen 280 szavazatot jelent. A kormány menesztését megszavazók tábora gyarapodhat a PNL-nek azzal a 30 törvényhozójával, akik Ludovic Orban mögé sorakoztak fel a liberálisok tisztújító kongresszusán. Éppen emiatt a liberálisok végrehajtó bizottsága azt a döntést hozta, hogy kizárják soraikból azokat a párttagokat, akik megszavazzák az indítványt. Minden jel arra mutat tehát, hogy holnap menni fog a Cîțu-kormány, azonban azt még nem lehet tisztán látni, mi következik azután.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS