2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Félnek a tűztől a temesvári járványkórházban, ezért azt szeretnék, ha egy tűzoltóautó állandóan a helyszínen volna

2021. október 07. 08:56, utolsó frissítés: 08:56

Miután a közelmúltban egyre több tűz ütött ki a román kórházakban, a temesvári "Victor Babeș" járványkórház igazgatója azt kérte a megyei vészhelyzeti bizottságtól, hogy egy tűzoltóautó teljes felszereléssel és 24 órás szolgálatot biztosítva állandó jelleggel a kórház udvarán tartózkodjék. "Nem tudunk a munkánkra, a betegek ápolására koncentrálni, mert folyamatosan attól félünk, hogy felgyúl körülöttünk valami" - ecsetelte a főorvos a helyzetet.


Cristian Oancea
a News.ro-nak elmondta, hogy a kórház felszerelésének egy része nagyon elavult, olyan berendezések is vannak, amelyek 1950 óta működnek, maga az épület 1925-ben épült fel. Emiatt félő, bármikor előfordulhat egy katasztrófa, hiszen az idejétmúlt felszerelés maximális terhelésnek van kitéve. Kérésére egyelőre azonban nem érkezett válasz - tette hozzá az igazgató.

Oancea ugyanakkor pontosította, hogy bár a kórház rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel, az épület elektromos energia hálózata régi, és nagyon nagy megterhelés alatt van, hiszen az intenzív terápiás ágyak számát 13-ról 34-re emelték. " Ezért kértem kollégáim segítségét a tűzoltóságtól. Gyógyszereink 7-10 napra elegendőek, mondhatjuk, hogy egyelőre el vagyunk látva "- nyilatkozta a temesvári kórházvezető.

A legutóbbi kórháztűz a konstancai járványkórház intenzív osztályán történt, amely nyomán 10 ember halt meg: 7 a tragédia napján és 3 áldozat pedig később hunyt el. (News.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS