2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az AUR felszólította a törvényhozókat, hogy szavazzanak a zöld igazolvány bevezetése ellen!

2021. október 11. 13:44, utolsó frissítés: 13:44

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) hétfőn felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy szavazzanak a Covid-19 igazolvány romániai bevezetése ellen, mivel az feltételekhez köti a szabad mozgáshoz való jog gyakorlását, és az egészségügyi alapon történő megkülönböztetést vezeti be.


Az AUR azért tartotta időszerűnek a felhívást, mert a képviselőházban a Covid-19 igazolvány romániai bevezetésére vonatkozó kormányrendelet törvényerőre emeléséről fognak szavazni. "Felhívást intézünk minden törvényhozóhoz, hogy utasítsák el a rendeletet, mivel súlyos jogi elégtelenségeket tartalmaz, és Románia lakosságát beoltott és nem beoltott emberekre osztja, egyenlőségjelet téve az oltatlan ember és a beteg ember, illetve az oltott ember és az egészséges ember között" - idézi az AUR sajtóközleménye George Simiont, a párt egyik társelnökét.

A politikai alakulat felhívást intézett az állampolgárokhoz is, hogy írjanak a parlamenti képviselőknek és szenátoroknak, "adjanak hangot sérelmeiknek, védjék meg jogaikat és szabadságaikat".

"Csak együtt lehetünk erősek, csak együtt mondhatunk nemet a diktatúrára!" - olvasható az AUR közleményében.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS