2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîțu szerint szó sincs róla, hogy az önkormányzatok politikai alapon kaptak volna pénzt

2021. október 11. 15:54, utolsó frissítés: 15:54

A kormány a szükségleteik szerint utalt ki pénzt az önkormányzatoknak a tartalékalapból - jelentette(agerpres)tte ki hétfőn az ügyvivő miniszterelnök.


Florin Cîţu a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva tagadta, hogy a fejlesztési támogatásokat politikai kritériumok alapján kapták meg a települések.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten elfogadott kormányhatározat tervezetét a fejlesztési minisztérium terjesztette elő, és a pénzügyminisztérium biztosította az összegeket. A támogatások átutalásának kritériumai pedig mindig szerepelnek abban az értesítőben, amelyet a prefektúrák küldenek a polgármesteri hivataloknak.

Az ügyvivő miniszterelnök közölte, hogy az önkormányzatok összesen 11 milliárd lejes támogatást kértek, és a kormány egymilliárd lejt hagyott jóvá. Megemlítette azt is, hogy a költségvetés kiigazításakor a Szociáldemokrata Párt (PSD) polgármesterei által irányított települések kapták a legtöbb pénzt, mert ezeknek az önkormányzatai "gyengén teljesítenek" és segítségre szorulnak. "Jó lenne véget vetni a kétszínűségnek" - jegyezte meg.

Múlt héten a PSD elnöke, Marcel Ciolacu és Dan Barna, az USR politikusa panaszkodtak arról, hogy a kormány által önkormányzatok számára megszavazott összegek nyolcvan százaléka a PNL-s és RMDSZ-es vezetésű önkormányzatokhoz jutott. A PSD bűnvádi eljárást kezdeményezett.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS