2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ciolacu: az összes PSD-s polgármester bűnvádi feljelentést tesz a Cîţu-kabinet ellen

2021. október 11. 17:04, utolsó frissítés: 17:07

A Szociáldemokrata Párt (PSD) bűnvádi feljelentést tett a Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök vezette kabinet ellen a kormány tartalékalapjából kiutalt összegek szétosztásának módja miatt - jelentette be hétfőn Marcel Ciolacu pártelnök.


A politikus szerint a települések költségvetésének kiegészítését törvény szabályozza, amit azonban nem vett figyelembe a kormány az összeg szétosztásakor, így a PSD bűnvádi feljelentést tett a kabinet ellen. A PSD-elnök a Gorj megyei Motrut említette példaként, amely a nehéz helyzetben levő, támogatásra szoruló települések listáján szerepel, mégis 'nulla lejt kapott'.

Arra az újságírói kérdésre, hogy pártja az országos korrupcióellenes ügyészségen vagy a legfőbb ügyészségen panaszolta-e be a kormányt, Ciolacu azt felelte, az ország minden PSD-s polgármestere a közigazgatási bírósághoz tartozó ügyészségen fog feljelentést tenni.

A PSD elnöke a Nemzeti Liberális Párt vezetőjéről, Florin Cîţuról elmondta, hogy nem lát esélyt vele a párbeszédre azok után, hogy 'megsértette' a szociáldemokrata párti elöljárókat. 'Sajnálom, de nem tudok ilyen politikussal kommunikálni' - mondta Ciolacu.(agerpres)

Fotó: Marcel Ciolacu. Forrás: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS