2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor: az RMDSZ elvállalná egy átmeneti kormány irányítását jövő év áprilisáig

2021. október 11. 19:14, utolsó frissítés: 19:14

Átmeneti megoldásként egy RMDSZ-es miniszterelnök által irányított kormány felállítására tett javaslatot az államfőnek az elnöki hivatalban tartott hétfői egyeztetéseken a szövetség küldöttsége - számolt be a Klaus Johannisszal folytatott tárgyalásairól Kelemen Hunor.


Sajtótájékoztatóján a szövetségi elnöke elmondta: közölte az államfővel, hogy nincs vesztegetni való idő, olyan megoldást kell sürgősen találni a politikai válság feloldására, amellyel átvészelhető a jelenlegi nehéz időszak. Ezért ha nem sikerül helyreállítani a választások után alakult koalíciót, az RMDSZ elvállalná egy átmeneti kormány irányítását jövő év áprilisáig, ha a többi párt nyitott erre. Hangsúlyozta, hogy ennek a kormánynak korlátozott mandátuma lenne, de felállítására mielőbb szükség van, mert bizonyos intézkedéseket csak sürgősségi rendeletekkel lehet meghozni.

Kelemen Hunor újságírói kérdésre elmondta, az előrehozott választások kiírását 'szinte lehetetlennek' tartja. Arra a kérdésre, hogy javasolt-e az államfőnek egy miniszterelnök-jelöltet, a politikus kijelentette: 'A kollégáim azt mondták, hogy ha elfogadják a javaslatunkat, akkor magamat javaslom kormányfőnek, de ezt különösebben nem részleteztük' - mondta az RMDSZ elnöke.

Fotó: Kelemen Hunor. Forrás: wikipedia

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS