2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Recorder: Így néz ki egy egészségügyi katasztrófa (videó)

2021. október 12. 09:08, utolsó frissítés: 11:06

Egészségügyi katasztrófa az, amikor az ország legnagyobb kórházában nincs több ágy, és a mentők továbbra is súlyos koronavírusos betegeket hoznak. A betegek felgyűlnek a sürgősségi osztályon, háborús időkre jellemző zsúfoltságban ápolják őket - szögezi le a Recorder a bukaresti kórházi állapotokat bemutató anyagában.


Az EU egyik legalacsonyabb oltási arányával, a kevés és be nem tartott korlátozással, valamint azzal, hogy a politikusok képtelenek egy koherens megoldást kidolgozni, Románia Európában az első, a világon pedig a harmadik helyre került a koronavírusos halálozások számának tekintetében.

A statisztikák borzalmasak, de a kórházi képek még ennél is durvábbak. A Recorder stábja egy egész estét töltött a Bukaresti Egyetemi Kórház sürgősségi osztályán, hogy megmutassák a számok mögötti valóságot.

Mint írják, az általuk rögzített képek olyan erősek, hogy nincs szükség "egy elnök típusú figurára" ahhoz, hogy a román állam csődjét valaki nyilvánosan bejelentse. A kudarc látható a betegek rémült tekintetén, akik közül néhányan széken ülnek, oxigéncsövekkel a lábuknál. Látható az egészségügyi személyzet kétségbeesésén és kimerültségén. És látható fekete, cipzáras zsákok hallgatásán, amelyeket gyors egymásutánban visznek a folyosókon. (recorder.ro, hírszerk.)Fotó: képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS