2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cioloș: ne aggódjon senki amiatt, hogy Johannis csapdába csalta őt, mert ő nem félti a karrierjét

2021. október 12. 19:12, utolsó frissítés: 19:12

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) az egyetlen politikai alakulat, amely megoldást kínált a jelenlegi válság feloldására - jelentette ki kedden az alakulat elnöke, Dacian Cioloş, hozzátéve, senkinek nem kell aggódnia politikai pályájáért vagy esetleges államfőjelöltségéért.


Dacian Cioloş egy keddi Facebook-bejegyzésben azt írta, miután Klaus Iohannis államfő felkérte kormányalakításra, számos "aggodalmaskodó" üzenetet kapott, amelyek szerint "politikai csapdába" csalták őt, hogy ellehetetlenítsék esetleges indulását az államfői tisztségért. Az USR elnöke bejegyzésében rámutatott, a törvényhozók számát tekintve alakulata ugyan csak a harmadik a parlamenti pártok sorában, de az egyetlen, amely megoldást kínált a jelenlegi válság feloldására.

"Nem vagyunk a párton belüli problémáink foglyai, nem játsszuk meg a politikai válságot a két év múlva esedékes szavazatokra gondolva. Egyszerűen azt tesszük, amit egy politikai pártnak tennie kell: felvállalunk egy válsághelyzetet, és ennek súlyosságával arányos a reakciónk" - fogalmazott.

Az USR elnöke szerint teljesen elhibázott az a feltevés, miszerint kormányalakítási magbízatásának a tétje az időhúzás, jelenleg ugyanis nincs abban a helyzetben az ország, amely megengedné a döntéshozatal elodázását.

Dacian Cioloş hozzátette, nem az ő politikai pályafutása vagy államfőjelöltsége miatt kell aggódni, hanem inkább azért, hogy naponta emberek százai halnak meg a járványban, vagy hogy sokaknak nem lesz amiből kifizetniük a téli számlákat.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS