2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hivatalos: koronavírusos betegeket vesz át Magyarország Romániától

2021. október 13. 14:11, utolsó frissítés: 14:11

Megállapodott a magyar és a román kormány, és elkezdődhet a romániai betegek magyar kórházakba való szállítása - írja a hvg.hu.


A budapesti lap romániai forrásoktól úgy értesült, hogy egyes határmenti romániai betegek magyarországi egészségügyi intézményekbe szállításáról van szó, hogy így tehermentesítsék a teljes kihasználtsággal működő romániai kórházakat, ahol az egészségügyi dolgozók már a türőképesség határán vannak.

Állítólag a betegeket Magyarországon is elsősorban határmenti kórházakba szállítják majd, az azonban nem világos, hogy a koronívrusos, vagy a más problémákkal küszködőket veszik-e át a magyar kórházak.

A magyar kormány eddig is küldött eszköz- és gyógyszerellátmányt érkezett, de ez nem elegendő, így óriási segítség lehet, ha abban is közreműködnek a magyar hatóságok, hogy kórházi kapacitások felszabaduljanak.

A HVG-s cikk megjelenése után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: 50 romániai covidos beteget vesz át a szegedi és a debreceni kórház, akik intenzív ellátásra szorulnak:(hvg/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS