2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Reagált a fővárosi ortodox érsekség a Recorder anyagára: a videó két szereplője lemondott tisztségéről

2021. október 13. 19:55, utolsó frissítés: 19:56

Vizsgálatot indít az ortodox patriarkátus adminisztrációja a bukaresti ortodox érsekségen a Recorder tényfeltáró anyagának kapcsán – írja az Agerpres.
A bukaresti ortodox érsekség még szerdán sajtóközleményt juttatott el a hírügynökséghez, amelyben elismerik, hogy a filmben szereplő személyek „helytelenül nyilvánultak meg”. A közlemény szerint azonnal benyújtotta lemondását Mihai Aurel atya, a bukaresti főegyházmegye egyházmegyei vikáriusa és Lazăr Neacşu is, aki az egyházmegyei közgyűlés és az országos egyházi közgyűlés tagja volt. Mihai Aurel és Lazăr Neacşu többé semmilyen tisztséget nem tölt be az egyházi adminisztrációban - olvasható a közleményben.

Mint írják, a filmben bemutatott aspektusok tisztázása érdekében az ortodox patriarkátus adminisztrációja kivizsgálást indít a bukaresti érsekségen - teszik hozzá a közleményben, majd hozzáteszik: előfordulhat, hogy „rossz szándékú emberek által elkövetett félretájékoztatási kísérletről” van szó, sőt, az is megtörténhet, hogy az illetők egyházi alkalmazottak. Amennyiben rossz szándékuk beigazolódik, az egyházat kompromittáló embereket „szankcionálni” fogják és „eltávolítják”.

„Semmiféle korrupciós cselekedetet nem szabad megtűrni egy intézményben, főleg nem az egyházban" - szögezi le a bukaresti érsekség közleménye.

A Recorder tényfeltáró videóját október 12-én, este tették közzé, azóta több mint 850 ezren megnézték a Youtubeon.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS