2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A romániaiak több mint kétharmada szavazna olyan nacionalista pártra, amely a vallási értékeket és a hagyományos családot promoválja

2021. október 14. 15:58, utolsó frissítés: 16:05

A romániaiak több mint 60%-a a hagyományos értékeket részesíti előnyben a modern szabadságjogokkal szemben, és a felnőtt lakoság több mint kétharmada vallja, hogy szavazna olyan pártra, amely a vallásos értékeket és a hagyományos családot promoválja - írja a G4Media az INSCOP közvéleménykutató mérésire hivatkozva.


A felmérés öt fejezetből áll, a negyedikben mérték a lakosság értékorientációiáját. Ebből kiderül, a romániaiak 63,1 százaléka előnyben részesíti a hagyományos értékeket a modern szabadságjogokkal szemben, ezeket 31,3 százalék preferálja.

Az ország északkeleti régiójának 45 fölötti lakosainál erősebb ez a meggyőződés, országosan pedig a 30 év alattiaknál legerősebb a szabadságjogok melletti elköteleződöttség.

A megkérdezettek 63,6 százaléka azt mondja, a hagyományos értékek gyengülése a modernizáció és a fiatalabb generációk közönye miatt van, 30,8% pedig azt gondolja, a külföldi befolyás a gyengülés oka.

A megkérdezettek 68,7 százaléka mondta, hogy szavazna olyan nacionalista pártra, amely a vallási értékeket és a hagyományos család elvét képviseli, 28,2% mondja, hogy nem szavazna ilyen pártra. A vidéken élő, kevés oktatással bíró lakosságnál nagyobb a nacionalista pártra való szavazás hajlandósága. (hírszerk.)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS