2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szakértői kormányt szeretne a PSD

2021. október 14. 13:32, utolsó frissítés: 13:32

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint Dacian Cioloş "gúnyolódásból" kapott kormányalakítási megbízást az államfőtől. Marcel Ciolacu úgy véli, jelen helyzetben egy "apolitikus szakemberekből" álló kormány kinevezése lenne a helyes döntés.


"Románia újkori történelmében még soha nem tátongott ekkora szakadék az ország vezetői és a lakosság között. Cioloş gúnyolódásból való miniszterelnöki jelölése - miközben már nemcsak a kórházakban, hanem a temetőkben sincs hely - azt mutatja, hogy az államfő mennyire elrugaszkodott a valóságtól, mennyire cinikus és felelőtlen" - fogalmazott Ciolacu.

A PSD elnöke emlékeztetett, hogy naponta csaknem 400 ember hal bele a koronavírus szövődményeibe, "miután Iohannis három hónappal ezelőtt azt mondta, hogy megoldotta a járványhelyzetet".

Ciolacu szerint jelen helyzetben az államfő részéről egy "apolitikus szakemberekből" álló kormány kinevezése lenne a helyes döntés, amelynek az előre hozott választásokig kellene tisztségben maradnia, hogy kezelje a járványhelyzetet és a gazdaságot.

"Ennyi pusztítás után el kellene kezdenie építeni! Az elnöknek az a kötelessége, hogy megoldást találjon a románok problémáira: a járványra és a drámaian csökkenő jövedelmekre" - tette hozzá.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS