2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kormány megfinanszírozta a Kolozs Megyei Regionális Sürgősségi Kórház felépítését

2021. október 15. 08:55, utolsó frissítés: 08:55

Jóváhagyta a kormány október 14-i ülésén az a memorandumot, amely alapján az európai Beruházási Bank segítségével fogják finanszírozni a Kolozsvári Regionális Sürgősségi Kórház megépítését - jelentette be Florin Cîțu ügyvivő miniszterelnök.


"Szükségünk van kórházakra, és fel kel építeni ezeket. Jóváhagytuk a finanszírozás ról való megegyezéshez szükséges memorandumot. A pénzügyminisztériumot bízzuk meg a tárgyalások lebonyolításával. A finanszírozás összege 305 millió euró lesz" - mondta Cîțu.

A hét emeletesre tervezett épület a teljes északnyugati régiót fogja kiszolgálni, összesen 849 ágyat, 19 műtőtermet és más, fejlett technológiával ellátott helyiségeket terveznek bele, hogy a legmagasabb standardok szerinti ellátásban részesüljenek a páciensek. Ugyanakkor terveznek rá helikopterleszállót és 1396 parkolóhelyet is.

A terület jelenleg a Kolozs Megyei Tanács birtokában van, Szászfenesen, 10 kilométernyire Kolozsvártól.

A tervek szerint minden típusú betegséget gyógyítanak majd benne, a 849 ágyból 744-et az akut panaszok kezelésére, 105-öt a kritikus helyzetekére, 60-at sürgősségi esetekre tartanak fenn. A tervek szerint 2027-ben nyílik meg.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS