2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor: Cioloșnak nem sikerült visszaállítani a minimális bizalmat

2021. október 15. 15:58, utolsó frissítés: 15:58

Dacian Cioloș miniszterelnök-jelöltnek nem sikerült helyreállítania azt a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a PNL-USR-RMDSZ koalíció újraalakítását - írte ki Kelemen Hunor a Facebookra, miután Florin Cîțu bejelentette, hogy a PNL nem hajlandó támogatni Dacian Cioloșt a kormányalakításban.


Kelemen szerint innentől Cioloșnak három lehetősége maradt: vagy visszaadja a megbízatást az államelnöknek, vagy a kormánybuktatáshoz összehozott PSD-USR-AUR szövetséggel alakít kormányt, vagy pedig egyszínű USR kormányhoz kéri a parlament támogatását.

"Az RMDSZ továbbra is azon az állásponton van, hogy a hatalmi technikai taktikázások helyett a társadalom valós problémáira figyelve mielőbb egy olyan kormány beiktatására van szükség, amely rövidtávon kizárólag a járványügyi problémákra, az energiaárak okozta gondok orvoslására és a jövő évi költségvetés elkészítésére koncentrál" - írja az RMDSZ-elnök.

"A politika számunkra mindenekelőtt szolgálat, a közjó keresése és képviselete, az emberek életének biztonságossá tétele és az életfeltételek javítása. Ezeket az elveket követve képviseljük a kormányzati munkánkkal a romániai magyar közösséget és minden romániai polgárt, amíg lehetőségünk van rá" - rja nyilatkozatát. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS