2022. október 7. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Arafat: „ki kell kapcsolni az oltásellenesek mikrofonját”

2021. október 17. 08:26, utolsó frissítés: 08:26

Raed Arafat belügyi államtitkát, az országos vészhelyzeti bizottság vezetője szombaton úgy fogalmazott, hogy "ki kell kapcsolni a mikrofont" azok esetében, akik félretájékoztatnak és arra biztatják az embereket, hogy ne oltassák be magukat.


Arafat jelen volt a ciolpani-i országos intervenciós központban, ahová szombaton érkezett meg a Dánia által az európai polgári védelmi mechanizmuson keresztül nyújtott segítség, amely Covid-betegek kezeléséhez szükséges 15 lélegeztetőgépből és 8 oxigénkoncentrátorból áll.

'Ki kell kapcsolni a mikrofont mindazok számára, akik félretájékoztatnak, és azt mondják az embereknek, hogy ne oltassák be magukat. És hagynám a szakterülethez értőket, hogy elmagyarázzák, miért hasznos a védőoltás felvétele' - mondta Arafat.

Hangsúlyozta, hosszú ideje tart a félretájékoztatás, melynek keretében minden lehetséges kommunikációs csatornán arra biztatják az embereket, hogy ne bízzanak a hatóságokban, ne tartsák be, amit ezek mondanak.

Véleménye szerint ennek egy időre, 'legalább két-három hónapra' véget kell vetni a hivatalos - tévé- és rádióadók - kommunikációs csatornákon.

'Legalább a televíziós és rádiós vitákban törekedjünk a lakosság helyes, tudományos alapokon nyugvó egészségügyi tájékoztatására, magyarázzuk el, miért jobb beoltatni magunkat, mint oltatlanul maradni, és mi történhet velünk és a családunkkal, ha nem vesszük fel a vakcinát' - nyomatékosította Arafat.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS