2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A giurgui ortodox püspök szerint ne siessünk oltakozni, mert le van járva az oltások szavatossága

2021. október 18. 12:34, utolsó frissítés: 13:07

Egy hét alatt durván belekezdtek az oltásellenes diskurzusba az ortodox elöljárók közül ketten.


Giurgiu püspöke, Antonie Meleacă azt javasolja a híveknek, hogy ne oltakozzanak, mert az oltások le vannak járva. Azt is sugallta, hogy azért vannak jelenleg telve az állami kórházak, hogy a magánkórházak reklámozhassák magukat.

Ne rettenjetek meg attól, amit a TV-ben láttok, ne ijedjetek meg a koronavírustól sem, és ne siessetek oltást kapni. Hagyjátok, hogy a parlamenti képviselők kapják meg előbb. Az összes szenátor és képviselő. És akkor, ha marad még oltás abból a 120 millióból, amit Cîțu vásárolt, akkor menjetek ti is. Le vannak járva a vakcinák, bolondot járatnak a románokkal. Isten verje meg az ellenségeinket" - mondta Ambrozie püspök a Szent Piroska ünnepén tartott mise alkalmából.

Ezután a püspök arról kezdett beszéli, hogy a politikusok csak a magánkórházakat akarják reklámozni, ezért égnek például le állami kórházak, hiszen ilyen nem lehet lehetséges a 21. században.

Múlt héten Teodosie tomisi érsek kelt ki a vakcina ellen, a Radio Dobrogea egy adásában az egyházi elöljáró arról beszélt, hogy egyre több ember fél attól, hogy nem fogják beengedni valahová, ha nincs meg az oltása. Az érsek felkérte a hívő jogászok figyelmét, hogy védjék meg azokat az állampolgárokat, akik nem szeretnék magukat beoltani. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS