2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cioloș influenszerek segítségével gyorsítaná fel az oltáskampányt

2021. október 18. 15:16, utolsó frissítés: 15:16

Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.


A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökét az aznap beterjesztett kormányprogramnak a járvány megfékezéséről szóló fejezetéről kérdezték hétfőn a parlamentben. E szerint a Cioloş-kabinet egyik tervezett lépése kötelezővé tenni a zöldigazolványt az állami és a magánszféra minden olyan alkalmazottja számára, aki a lakossággal érintkezik a munkája során.

A kijelölt miniszterelnök válaszában kifejtette: ezt az intézkedést az Európai Unióban már nyár óta sikerrel alkalmazzák. "Az emberek egészségéről van szó" - nyomatékosította.

Dacian Cioloş szerint fel kell gyorsítani a lakosság immunizálását, ugyanakkor elérhetőbbé kell tenni a tesztelést.

Úgy vélekedett, hogy a politikán kívüli influenszerek bevonásával lehetne felgyorsítani az oltáskampányt, a politikum és általában az állami intézmények ugyanis elveszítették a hitelüket. Hozzátette, hogy az embereket a hiteles kommunikáció és az empátia eszközeivel lehet meggyőzni arról, hogy oltakozzanak, a kényszerintézkedéseket nem tartja megoldásnak.

Dacian Cioloş beszélt az áldozatok nagy számáról is: "olyan, mintha Romániában minden nap lezuhanna egy Boeing, és minden utasa meghalna" - mondta a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek számára utalva.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS