2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pert nyert alapfokon az uh.ro a portált bíróságra adó volt kórházigazgató ellen

2021. október 19. 09:15, utolsó frissítés: 09:42

Elutasította alapfokon a székelyudvarhelyi bíróság Lukács Antal, a városi kórház volt menedzserének keresetét, melyet becsületsértés, a jó hírnévhez, a magán- és családi élethez való jogának megsértése miatt indított az uh.ro-t kiadó EKO PAPIR Kft. ellen - tájékoztat az uh.ro.


Az igazgató 100 ezer lej erkölcsi kártérítés kifizetését kérte, valamint a kifogásolt cikkeknek és hozzászólásoknak az eltávolítását minden, a cég által működtetett weboldalról, beleértve az uh.ro Facebook-oldalát is.

Közel egy évvel az első tárgyalás után, a bíróság október 18-án, hétfőn kihirdette az egyelőre még nem jogerős ítéletét, mellyel Lukács kérését elutasítja és 4.025 lej perköltség kifizetésére kötelezi. A felperes az indoklás kiközlésétől számítva 30 napon belül fellebbezhet.

A volt kórházigazgató két, 2020. májusában megjelent cikket sérelmezett: Egyed Ufó Zoltán Kiborult a bili a kórházigazgatóra című riportját, melyben arról írt, hogy a polgármester által megalakított válságstáb tagjai és vállalkozók nehezményezték a kórházmenedzser nem közreműködő hozzáállását a kérésre történő tesztelés bevezetéséről. A másik cikk Pál Edit Éva Hét tesztkérdés a kórházigazgatónak című cikke, mely szintén ezt a témát feszegette.

Egyébként Lukács Antal ellen - három hónap előzetes letartóztatás és szinte két hónap házi őrizet után - a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) idén áprilisban vádat emelt egy olyan, korrupciógyanús közbeszerzési ügyben, amely Hargita mellett Brassó megyére is kiterjed.

A brassói ítélőtábla megtiltotta Lukácsnak, hogy betölthesse a kórházmenedzseri funkciót az eljárás ideje alatt.(uh.ro, hírszerk.)

Nyitókép: Lukács Antal. Forrás: EGYED Ufó Zoltán/uh.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS