2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pártfőtitkár: A PNL törvényhozói nem fognak szavazni a Cioloş-kormány beiktatásáról döntő szerdai szavazáskor

2021. október 19. 09:54, utolsó frissítés: 09:55

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői és szenátorai jelen lesznek a Cioloş-kormány beiktatásáról döntő szerdai szavazáskor, de nem fognak szavazni - tolmácsolta a PNL végrehajtó bizottságának döntését Dan Vîlceanu, a párt főtitkára.


Vîlceanu a Digi 24-nek nyilatkozta ezt hétfő este. Azt is elmondta: a szakbizottsági szavazásokon tartózkodni fognak, mert nem akarnak az USR miniszterjelöltjei ellen szavazni, miközben reményeik szerint a jövőben még együtt fognak kormányozni az USR-vel.

A liberális párti politikus kifejtette: nem lehet elvárni a liberálisoktól, hogy lemondjanak frissen megválasztott elnökükről, és miután a Dacian Cioloş által javasolt kabinetet leszavazza a parlament, a PNL Florin Cîţu pártelnököt fogja javasolni Klaus Iohannis államfőnek a miniszterelnöki tisztségre.

'Számítunk az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek támogatására, együtt össze fogunk gyűjteni 180 szavazatot. Ahhoz, hogy kormányt alakíthassunk, még szükségünk van 54 szavazatra. (...) Egyezkedni fogunk a törvényhozókkal' - mondta a PNL főtitkára.

Vîlceanu ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség képviselői és szenátorai is meg fogják szavazni a Cîţu-kormányt.(agerpres)

Fotó: Dan Vîlceanu/cdep.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS