2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cătălin Drulă kivételével negatívan véleményezték a szakbizottságok Dacian Cioloş összes miniszterjelöltjét

2021. október 20. 08:58, utolsó frissítés: 08:58

Ioana Mihăilă szakbizottsági meghallgatásával lezárult kedd este a Dacian Cioloş kijelölt kormányfő miniszterjelöltjeinek parlamenti véleményezése. Az egészségügyi miniszteri tisztségbe javasolt politikus negatív véleményezést kapott.


Negatív véleményezést kapott korábban a többi miniszterjelölt is, egy kivitelével. A szállításügyi tárca élére javasolt Cătălin Drulă értelmezése szerint a parlamenti szakbizottság alkalmasnak nyilvánította a tisztség betöltésére.

Meghallgatása után a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) miniszterjelöltje elmondta, meghallgatása után a parlamenti testületben azt a javaslatot bocsátották szavazás alá, hogy negatív véleményezést kapjon. Ez a javaslat azonban szerinte megbukott, mert nem lett meg az elfogadásához szükséges szavazatszám: 12-en támogatták, 8-an ellenezték és 7-en tartózkodtak. A javaslat elutasítása implicite azt jelenti, hogy a véleményezés pozitív volt - fejtette ki Cătălin Drulă.Keddi közleményében az USR megállapította, hogy "van egy újabb USL-többség Románia Parlamentjében", hangsúlyozva, hogy a PSD és a PNL nem képes túllépni saját sérelmein, érdekein és politikai számításain, ezért a szakbizottságokban negatívan véleményezik a miniszterjelölteket. Ennek azonban az USR szerint "semmi köze nincs a kormányprogramba foglalt intézkedésekhez vagy a miniszterek személyéhez".(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS