2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orbán Viktort üdvözölte a szenátusból Diana Șoșoacă, aki elmondta: reméli, Romániának is nacionalista kormánya lesz

2021. október 20. 12:47, utolsó frissítés: 12:49

Diana Șoșoacă, a szélsőjobboldali, magyarellenes AUR volt szenátora szerdán megtagadta, hogy maszkot viseljen a parlamentben a Cioloș-kormány beiktatásának vitái során.


Amikor a szenátus elnöke, Anca Dragu közölte vele, hogy a maszk kötelező a plenáris ülésen, Șoșoacă azt mondta, hogy van egy igazolása arról, hogy egészségügyi problémája van, így rá nem érvényes a szabály.

A szenátor ezt követően néhány tíz másodpercig kiabált a parlamenti mikrofonba, majd üdvözölte Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, és azt mondta, hogy reméli, magyarországi mintára "Romániának is nacionalista kormánya lesz".Dacian Ciolos miniszterelnök-jelölt ezt követően a parlamenti pulpitusról figyelmeztette az ex-AUR-os szenátort, mondván, hogy a lelkiismeretén szárad az, hogy sokan súlyosan megbetegedtek a járvány során.

"Remélem, hogy legalább egy kicsit lelkiismeret-furdalásuk van a hazugságaik miatt, amiket az emberek között elhintettek, hogy félelmet keltsenek bennük. Akik emiatt ma már az intenzív osztályon vannak. Remélem, érzenek némi felelősséget ezért" - mondta Ciolos. (g4media.ro, hírszerk.)

Fotó: képernyőmentés

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS