2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A PNL javaslata: PNL-RMDSZ kisebbségi kormány, Nicolae Ciucă vezetésével. Milyen tárcákat kaphat még az RMDSZ?

2021. október 21. 12:28, utolsó frissítés: 12:28

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) kihagyná a formálódó kormányból az USR-PLUS-t, a PNL-RMDSZ koalíció inkább a Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti támogatására hagyatkozna. A miniszterelnök jelöltjük pedig Nicolae Ciucă volt tábornok, jelenlegi védelmi miniszter. Lapértesülések szerint ezt javasolta Florin Cîțu PNL-elnök a pártok és Klaus Johannis elnök közös megbeszélésén.


A sajtó érdeklődésére Cîțu nem árulta el, hogy Ciucă jelölése a PNL akarata volt-e vagy Klaus Johannis erőltette rá a pártra. Tavaly már előfordult, hogy Johannis bizalmasát, Nicolae Ciucă tábornokot próbálta kormányfői pozícióba segíteni, akkor viszont a liberális párt vezetősége ellenállt, és a pártba alig pár hónappal korábban beiratkozott katonatiszt helyett az akkori elnököt, Ludovic Orbant jelölte.

A ziare.com értesülései szerint az alakuló kormányban az RMDSZ a már meglévő tárcák mellé (fejlesztési minisztérium, ifjúsági és sportminisztérium, környezetvédelmi minisztérium) megkaphatja a kutatási és a mezőgazdasági minisztériumot is. (g4media.ro, ziare.com, hírszerk.)

Fotó: Klaus Johannis a PNL küldöttségével tárgyal. Forrás: presidency.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS