2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve! Elromlott egy covidkórház oxigénellátó berendezése - kézzel, illetve a mentőkben lélegeztetik a súlyos betegeket

2021. október 22. 09:18, utolsó frissítés: 12:55

Kritikus a helyzet a Gorj megyei Târgu Cărbunești városka kórházában - mivel péntek hajnalban az oxigénellátó berendezés meghibásodott, és a Vörös Tervet aktiválták.


A kórházban 152 koronavírussal fertőzött beteg van, akik közül 80-90-en oxigénellátásra szorulnak. A Digi 24 szerint 17 beteget vettek fel a kórház intenzív osztályára.

Az orvosok és ápolók kézzel lélegeztetik a pácienseket, illetve a mentőautókban igyekszenek megoldani a lélegeztetésüket. Továbbá várják az oxigénpalackokkal felszerelt mentőket a közeli településekről.

A Gorj Megyei Sürgősségi Felügyelőség képviselői péntek reggel oxigénpalackokat kezdtek szállítani ide a megye több kórházából, továbbá mentőautók is érkeznek. A légzéstámogatásra szorulókat vagy elszállítják, vagy a mentőkben lélegeztetik, várva, hogy a rendszert megjavítsák.

Egyelőre nem tudni pontosan, miért ment tönkre az oxigénüzem, valószínűleg a túlterhelés vezetett ehhez a helyzethez. A karbantartó cég azt vállalta, hogy két órán belül közbelép meghibásodás esetén. (ziare.com, money.ro, hírszerk.)

____________________________________________________________________________________
Frissítés:

A Gorj Megyei Rendőrfelügyelőség hivatalból eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával, miután a kórház intenzív osztályára felvett két nő (egy 76 és egy 55 éves) meghalt.

____________________________________________________________________________________
Frissítés:

Meghalt pénteken egy beteg azok közül, akiket a Târgu Cărbuneşti-i kórház oxigénellátó rendszerének leállása után a Gorj Megyei Sürgősségi Kórházba szállítottak át.

Utóbbi intézmény szóvivője, Mihaela Ţicleanu tájékoztatása szerint az elhunyt páciens egy 79 éves, válságos állapotban lévő nő volt.

A Târgu Cărbuneşti-i kórház intenzív osztályán 15 koronavírusos beteget ápoltak. Az oxigénellátó rendszer leállása után két beteg meghalt, a 79 éves páciens a megyei kórházba szállítása után hunyt el. További 12 beteget a megyei kórház intenzív osztályán ápolnak.(agerpres)

Fotó: Pavel Danilyuk/Pexels (képünk illusztráció)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS