2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az USR szerint őket nem kérték támogatásra, így a PNL-PSD-nél van a labda

2021. október 23. 10:19, utolsó frissítés: 10:19

Dacian Cioloş azt kéri a Nemzeti Liberális Párttól (PNL) és a Szociáldemokrata Párttól (PSD), hogy mielőbb terjesszenek a parlament elé egy kormányprogramot és egy kormánynévsort. Az USR elnöke azt írja, nem kérték alakulatának támogatását, csak "néhány eredménytelen telefonbeszélgetésre" került sor.


Péntek esti Facebook-bejegyzésében a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke leszögezte, a PNL-nek és a PSD-nek tisztáznia kell, mit akar kihozni a jelenlegi helyzetből, és miként terveznek véget vetni a politikai válságnak."Az USR javasolt egy megoldást, amelyet a parlament elutasított, így nem tehet mást, mint várni, hogy a két párt találja meg a módját a patthelyzetből való kimozdulásnak" - fogalmazott. Hozzátette, tudatában vannak a helyzet súlyosságának, és kérik a PSD-t és a PNL-t, hogy haladéktalanul terjesszenek a parlament elé egy kormánynévsort és egy kormányprogramot, amelyben szavatolják, hogy kezelni tudják az egészségügyi és energiaügyi válságot.

Cioloş szerint senki nem kérte az USR támogatását, csak "néhány eredménytelen telefonbeszélgetésre" került sor, amelyekből az derült ki számára, hogy már megállapodás született a két párt között, így alakulata várja, hogy milyen megoldásokkal állnak elő.

Mint megjegyezte, a politikai válságot fel kell vállalniuk a pártoknak, és felelniük kell választóik előtt. "Minden más megoldás a felelősség elől való megfutamodást jelent" - tette hozzá. (agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS