2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Indoklást kapott az Erdélyi Magyar Szövetség, hogy miért nem olvadhat össze az EMNP és az MPP

2021. október 24. 13:46, utolsó frissítés: 13:46

Az Erdélyi Magyar Szövetség képviselői kézhez kapták az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójának elutasítására vonatkozó bírósági indoklást. Mint ismeretes, idén szeptemberben a pártfúzióról lefolytatott tárgyalássorozat negyedik alkalmával már semmilyen ellenvetése nem volt a kirendelt ügyésznek a folyamattal kapcsolatban, ezért végképp érthetetlen volt az elutasító határozat.


A most kiközölt indoklás szerint az Erdélyi Magyar Szövetség bejegyzése azért nem lehetséges, mert annak hivatalos megnevezésében a magyar elnevezés is szerepel.

Az EMNP és az MPP vezetőinek az indoklás birtokában immár lehetőségük van fellebbezni, melyet határidőn belül meg is tesznek, ugyanakkor emlékeztetnek: a bírósági indoklásban felhozott érv már csak azért is abszurd és elfogadhatatlan, mert a fúziót kezdeményező, bíróság által már korábban bejegyzett két párt nevében szintén szerepel azok magyar megnevezése is, sőt, az Erdélyi Magyar Néppárt esetében nem is a román, hanem a magyar hivatalos megnevezés az első.

A ügy fejleményeiről az EMSZ képviselői továbbra is tájékoztatják a közvéleményt. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS