2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bukarest már elérte a járványgörbe platóját?

2021. október 25. 11:23, utolsó frissítés: 11:34

Bukarestben hétfőre 16,24-re csökkent az ezer lakosra számított új koronavírusos megbetegedések elmúlt két hétben jegyzett száma - derül ki a fővárosi egészségügyi igazgatóság honlapján közzétett adatokból.


Egy nappal korábban 16,38 volt a fertőzöttségi ráta a fővárosban.

A fertőzöttségi arány a fővárosban már harmadik napja csökkenőben van - jegyzi meg az Adevarul. Ha a következő napokban is ez a lassú csökkenési tendencia érvényesül, az azt jelenti, hogy Bukarest már néhány napja elérte a járványgörbe platóját.

Egy hónappal ezelőtt, szeptember 25-én 4,1 volt az ezer lakosra jutó fertőzöttek száma Bukarestben. A fertőzöttségi ráta szeptember 29-én haladta meg a 6 ezreléket a fővárosban.

Bukarestben rekordsokan igényelték hétvégén az oltástBukarestben rekordsokan igényelték hétvégén az oltást


Péntek reggel 8 órától hétfő reggel 8 óráig 66.880 személyt oltottak be koronavírus ellen Bukarestben, közülük 33.790-et az Oltási maraton az életért elnevezésű akció keretében - közölte az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV). A fővárosi maraton hat helyszínén hétfő reggelig kérhették a vakcinát az érdeklődők. Az oltópontok többségénél Pfizer-vakcinával immunizáltak, de sok helyen lehetett kérni a Modernát, illetve az egydózisú Janssen-vakcinát is, egy oltópontnál pedig az AstraZeneca által kifejlesztett oltóanyag állt rendelkezésre. Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora vasárnap bejelentette, Bukarestben minden hétvégén lesz ilyen maraton az év végéig. (agerpres, hírszerk)

Illusztráció: ROVaccinare/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS